Συμμετοχή στην 1η Μαθητιάδα Κρήτης

Σχολικές Δραστηριότητες

Με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών από όλη την Κρήτη ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Α’ Περιφερειακή Μαθητιάδας Κρήτης, που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου.
Η Μαθητιάδα είχε σαν σκοπό να μεταφέρει το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές/τριες της Περιφέρειάς μας, ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.
Και τις τρεις μέρες των εκδηλώσεων διεξήχθησαν Ολυμπιακά (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακά αθλήματα ενώ παράλληλα διοργανώθηκαν πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Τα σχολεία της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στο αγωνιστικό μέρος των αθλημάτων (μόνο για τα Γυμνάσια), στο πολιτιστικό πρόγραμμα ή απλά ως επισκέπτες.
Το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου συμμετείχε στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα με 24 μαθητές και με έναν εθελοντή καθηγητή.
Την αρχή έκαναν 8 μαθήτριες της Β’ λυκείου που με μια εντυπωσιακή δικιά τους χορογραφία έδωσαν αρχαιοελληνικό χρώμα στον σύγχρονο χορό.
Δείτε σχετικό απόσπασμα της χορογραφίας τους.

Στη συνέχεια απολαύσαμε 13 μαθητές και μαθήτριες από την Β΄και Γ’ τάξη που εντυπωσίασαν χορεύοντας ένα «συρτό» και ένα «Μαλεβιζιώτη» με την συνοδεία της καταπληκτικής τριμελής ορχήστρας του σχολείου μας.
Δείτε όλη την προσπάθεια στον παραδοσιακό χορό.