Συνεργασία Σχολείου – Γονέων

Φοίτηση - Κανονισμός λειτουργίας
  • Το Σχολείο αποδίδει μεγάλη σημασία στην επικοινωνία και την εποικοδομητική συνεργασία με τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών μας και με τον εκλεγμένο Σύλλογο τους, διότι η προσπάθεια τού Σχολείου, ιδίως σε θέματα αγωγής και συμπεριφοράς, δεν μπορεί να ευδοκιμήσει χωρίς τη συμπαράσταση και τη βοήθεια των Γονέων και τής οικογένειας εν γένει.
    Οι Γονείς πρέπει να φροντίζουν για τη δημιουργία καλών σχέσεων με το Εκπαιδευτικό Προσωπικό και να ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις τού Σχολείου για κάθε θέμα που αφορά το παιδί τους. Δεν πρέπει να παραβλέπουν ότι η εμπιστοσύνη τού μαθητή στο Σχολείο ενισχύεται και από τη θετική στάση των Γονέων προς το Σχολείο και τον δάσκαλο.

  • Είναι απαραίτητη η παρουσία των Γονέων στις ενημερωτικές-παιδαγωγικές συγκεντρώσεις που οργανώνονται από το Σχολείο κατά τη διάρκεια τού σχολικού έτους. Οι ενημερωμένοι Γονείς συμβάλλουν θετικά στη διαμόρφωση τού σχολικού κλίματος προς όφελος των μαθητών.
    Συναντήσεις των Γονέων με τη Διεύθυνση και τους διδάσκοντες γίνονται μία φορά την εβδομάδα σε ημέρα και ώρα, η οποία ανακοινώνεται σ’ αυτούς με την έναρξη τής σχολικής χρονιάς. Μετά το τέλος τού Α’ και Β’ διδακτικού τετραμήνου οι Γονείς καλούνται στο Σχολείο, για να παραλάβουν τους ελέγχους προόδου των μαθητών και να συζητήσουν με τους διδάσκοντες την εν γένει επίδοση, πρόοδο και διαγωγή των παιδιών τους.

  • Επ’ ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι οι Γονείς ευθύνονται εξ ολοκλήρου για την τακτική και ανελλιπή φοίτηση των παιδιών τους. Οφείλουν, λοιπόν, να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Σχολείο και να λαμβάνουν γνώση των ανακοινώσεων και οδηγιών του. Όπως επίσης και το Σχολείο με τη σειρά του οφείλει να ειδοποιεί εκτάκτως τους γονείς για οποιαδήποτε παραβατική ενέργεια του παιδιού τους, όπως π. χ. την αναιτιολόγητη απουσία του.

  • Οι Γονείς για οποιοδήποτε αίτημα τους πρέπει να απευθύνονται στο Γραφείο τής Διεύθυνσης.

  • Οι Γονείς δεν πρέπει να επιτρέπουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο στο Σχολείο. Σε περίπτωση ανάγκης οι μαθητές μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους, από το τηλέφωνο τού Σχολείου.
    Ευελπιστούμε στην πρόθυμη συνεργασία των Γονέων και Κηδεμόνων με το προσωπικό των διαφόρων φορέων τού Σχολείου, ώστε να διευκολύνουν το έργο τους.